fredag den 8. juni 2012

Tekniktræning

Fredag morgen ringede Kurt og spurgte om vi skulle tage en lille rotur, og bagefter træne eskimo- og andre redninger. Den var jeg frisk på, så kl 9 mødtes vi i klubben, drak en kop kaffe og satte bådene i vandet.

Vi roede en tur ind til havnen, hvor jeg som tidligere havnearbejder kunne give Kurt en lille turistrundvisning. Bagefter roede gennem rørene under Havnegade og Fønikskrydset og op i Susåen. Det er altid en speciel oplevelse at ro gennem det helt mørke rør under Fønikskrydset.

På vejen tilbage begyndte vi med tekniktræningen. Det lave støttetag gik fint - læne sig så meget ud at kajakken begynder at vælte, og så sætte ind med et lavt støttetag. Det er straks sværere at træne højt støttetag på fladt vand - og det endte da også med at jeg havnede i kanalen. Kurt guidede mig perfekt gennem en makkerredning. Vi fortsatte med forskellige redninger, kravlede lidt rundt på hinandens kajakker og forsøgte med rul - det sidste uden større succes.

Efter en god times tid gik vi i land ved klubben, drak resten af kaffen og snakkede om dagen. Vi havde begge haft en fin dag, og det er jo sådan med redninger at jo oftere man træner dem, jo bedre "sidder de der".

Vi fik roet 7 km.

Ingen kommentarer: