fredag den 27. juli 2012

På broerobringstogt

Sommeren lader til at have samlet sig om denne uge, så torsdag måte jeg på vandet igen. Jeg havde lavet lidt gelcoatreperationer på Jens' kajak og havde aftalt med at at jeg kom til hans sommerhus ved Drøsselbjerg med den. Så kunne vi ro en tur i Storebælt. Og der ligger jo en bro, jeg endnu ikke havde i samlingen!

Det blæste lidt mere end lovet i vejrudsigterne, men vi blev enige om at køre til Korsør og sætte kajakkerne i vandet tæt på broen. Så måtte vi se hvordan det så ud.

Og det så fint ud. Der var en del brænding ved revet, men vi lagde kursen lidt mod syd og holdt os i udkanten af af løjerne. På et tidspunkt var det ved at være lige lovlig broget med meterhøje bølger fra flere sider, men vi slap for brændingen og var snart forbi revet og kunne ro videre i mere regulære bølger.

Vi gik i land ved ankerblokken og lavede en kop kaffe. Mens vi sad der sejlede der en stor båd under højbroen. Vi diskuterede lidt muligheden for at ro til Sprogø, men blev enige om at "nøjes" med en tur ud forbi pylonen og under broen. Turen videre må vente til en dag med lidt roligere vand.


Vi kunne på hele turen ud og ind godt mærke at der var en del strøm, men ikke værre end det var til at håndtere - selv ved foden af den østlige pylon.

Efter undersejlingen satte vi kursen mod Korsør Havn, hvor vi hurtigt blev enige om at vi skulle have en bid brød med lidt fisk til. Først skulle vi dog lige ind i krigshavnen og se hvad vores skattekroner går til. Vi var lidt på forbudt område og blev skældt ud af en gal marinemand.

Det var ikke nemt at finde et sted at komme i land, men ved en lille flydende fiskerestaurent fik vi log til at lægge til. Jens opdagede at hans dagsluge var hoppet af, og at han havde sejlet rundt med mange liter vand.

Godt han ikke havde andet end lidt affald han havde samlet op på ankerblokkens lille ø i den. Fisken smagte godt - vi fik røget laks og smørfisk med rugbrød og en god fadøl!

Den flotte bro ind til noret blev også undersejlet, og vi slog et lille smut derind inden turen gik tilbage til startpladsen.

18 herlige km og 2 broer i selskab med en god rokammerat.

Ingen kommentarer: