tirsdag den 16. juni 2015

Klap en pylon

Som den eneste fra NKC tog Jens mod invitationen om at komme en tur på Storebælt fra Korsør. Jeg satte i fra campingpladsen hvor jeg ferierer et par dage, og Jens satte i ved Isbådmuseet - ikke langt derfra.
Turen var på Jens forslag flyttet fra onsdag til tirsdag - og det var smart. I skrivende stund - onsdag aften - stormer og regner det, og der er hvidt skum så langt øjet rækker i regndisen
Jens og jeg har har før været på bæltet og siddet og hoppet gevaldigt på revet syd for broen, så for at prøve noget nyt, roede vi på nordsiden af broen denne gang.
Det gik fint derudad med de største bølger op i nærheden af en meter. Ikke meget vind, så det var ren hygge - og med en flot udsigt.
Der var en del refleksbølger ved alle bropillerne, og vi snakkede om at ro syd om den store ankerblok, men vi blev enige om at tage nordsiden. Her var der godt gang i reflekserne og snart dansede kajakkerne salsa til melodien: "Den toppede høne".
Snart var vi ved sejlrenden, og selv om vejret egentlig tillod et kryds til Sprogø, valgte vi at blive på Sjællandsiden. Der var et par store skibe på vej nordfra, og fra syd kunne vi også se skibe på vej. Skibene kommer hurtigere end man umiddelbart kan se, og "Better safe than sorry"!
Pylonen skulle selvfølgelig have det obligatoriske klap inden turen gik tilbage. Undervejs holdt vi en lille pause på øen ved ankerblokken. Inden vi gik i land lettede en hel del fugle, og vi kunne da også lugte at de vist holdt fast til der.
Jeg måtte lige posere i min nye Typoon 330 tørdragt. En lækker sag med masser af smarte detaljer der for en uges tid siden blev sat på bud hos Kajakgården. Lidt varm på dagen, men den skulle prøves for første gang. Og et og andet sted er det meget rart at sidde trygt og lunt, når man nu sidder i en kajak langt fra land.
Hjemturen gik via Korsør havn. Vi holdt et lille hvil i havnebassinet og roede ikke ind i krigshavnen og blev ikke som sidst jaget væk af en ophidset kriger fra en af de store krigskanoer.
Foran campingpladsen stod Karin og snuppede dette billede af os. Jeg lavede de obligatoriske par rul uden problemer.
Vi sluttede turen med at dele et par øl (en Erdinger Dunkel Weisbier og en 1795 Dark) i campingvognen inden Jens trillede hjem. Lækker tur der gav 13 km på loggen.

Ingen kommentarer: