mandag den 22. juni 2015

Sprogø rundt

Sidste dag i Korsør bød på en af de ture der vil stå længe på nethinden. Vejret var lovet uden ret meget vind og Jan og Jørgen ville gerne med på Storebælt. Vi besluttede hurtigt at turen skulle gå rundt om Sprogø.
Turen til Sprogø begyndte i lidt bølger, men vinden lagde sig mere og mere, og da vi nåede sejlrenden havde den næsten lagt sig helt.
Der var ingen skibe i sigt og snart var vi ovre renden.
Vi valgte at ro nord om Sprogø, og det skal man kun gøre hvis man vil rundt om øen. Hele kysten på nær et par hundrede meter var en lang stensætning.
Det eneste oplivende var da Jan lige skulle i land og lette sig - tæt på en mågekoloni.
Sydsiden bød på flere flotte syn og et meget rigt fugleliv. Ud over de sædvanlige måger, edderfugle, skalleslugere og div ænder så vi store mængder splitterner og den ret sjældne tejs.
Frokosten blev indtaget på en lille strand neden for rampen til den høje bro. Rampen skærmede dejligt for støjen fra motorvejen højt over vores hoveder.
Da vi roede af sted var vandet helt blankt og næsten uden bølger.
Ved pylonen lå en halv snes lystfiskerbåde og hev småtorsk op.
Vi lå lidt i venteposition, da to store skibe lige skulle forbi inden vi krydsede sejlrenden. Der var fart på den ene, og jeg var lidt spændt på hvad den lavede af bølger. Det var der ingen grund til - det var næsten ingen ting.
Det blæste en anelse op på det sidste stykke, men ikke noget der kunne genere os tre pensionister på en dejlig, dejlig rotur.
Den blev på 22 km

Ingen kommentarer: