søndag den 18. oktober 2015

Fisketur på Søerne

Sidst i september var jeg på den årlige sensommerfisketur på Tystrup-Bavelse Søerne - og lidt i Susåen. Lad det være sagt med det samme. Det er den ykeligste tur vi har været på - rent fiskemæssigt. Det var kun Søren der formåede at fange en gedde - men det var så en fuldfed en af slagsen.

Vejret var fint på hele turen, og som sædvanlig nød vi lejrlivet på pladsen ved Frederikskilde.

Jeg ankom først, fik færget alt mit grej fra stranden over til lejrpladsen og fik sat telt op og en tarp over et bord/bænksæt. Senere ankom Søren, Casper og Knud med en masse oppakning og et par kanoer.

Vi fik samlet en masse brænde ind, og da de havde fået telte op, tog vi ud på den første fisketur - den gav som allerede antydet ikke noget, men heldigvis havde Søren og Casper købt ind til aftensmad, så vi kunne gå mætte i seng efter aftenhygge ved bålet.

Næste dag roede vi i to kanoer på langtur til pladsen ved Hørhaven - hele vejen fiskede vi!!
Vi havde heldigvis madpakker med, så efter en pause ved Hørhaven, gik vi i gang med at fiske igen. Stadig uden resultat.
Knud og jeg opgav og gik i land, og minsandten om ikke Søren få minutter kom en med turens eneste fangst. En 4 kg gedde med vommen godt fyldt. Faktisk stak halen en af stor fisk op af halsen på den, og alligevel havde den kastet sig over et blink. Sikken appetit!

Gedden blev lavet til frikadeller og stegt på en jernplade over svinggrillen. Til fisken var der bålstegte kartofler og øl. Det kan godt være at vi ikke kan fange fisk, men vi går ikke ned på udstyret.
Dagen efter fiskede vi kort om formiddagen, inden Søren og Casper i en kano og jeg i min kajak roede mod Næstved.
Det blev en hyggelig og flot tur med mange fugle i luften.

Søren og Casper stod af ved Nåby og jeg tog de sidste km til Næstved alene.
På et stykke af åen slog gedderne helt vildt ud fra sivkanten, så jeg kunne ikke nære mig for at køre en spinner gennem vandet. Da jeg stoppede med at spinne ind svømmede en gedde ind i den uden dog at bide. Vi kiggede hinanden i øjnene et kort sekund, inden den med et slag med halen og et gevaldigt plask svømmede væk. Jeg ved ikke hvem af os der blev mest forskrækket.


Fik roet 49 km

1 kommentar:

jansturblog sagde ...

Hej Poul. Fin beskrivelse af en tur, der selv uden fisk, åbenbart var en stor succes.