fredag den 19. august 2016

Hyggelig tur rundt om Gavnø

Efter den lange tur til Stignæs, syntes jeg at jeg trængte til at ro en stille tur på fjorden.
Ved et tilfælde mødte jeg op i NKC samtidig med John og Ole, så vi blev enige om at følges. Vejret var ikke det bedste med lave skyer og en enkelt regnbyge undervejs, men det blev en meget hyggelig tur.
Vi snakkede om mangt og meget, og bla. at det var længe siden vi rigtig havde set havørn på fjorden. Den snak blev gjort til skamme, da en ørn lettede fra træerne ved Karlsgab. Senere så vi en flyve over Gavnø. Disse syn blev dog overgået da en ørn valgte at flyve næsten lige ind over os. For det meste bliver fotografier af ørne til små prikker på himlen, men denne gang kan man faktisk se at det er en fugl.
En anden ting vi snakkede om var redninger. John og Ole havde været igennem en kæntring med efterfølgende makkerredning på en tur ved Knudshoved Odde. Der var ikke den store dramatik, og den kæntrede sad hurtigt i kajakken igen. Det de havde oplevet var dog at selv om der havde været "ro på" , var den kæntrede roer dog så forvirret at han i første omgang havnede i kajakken med benene den gale retning, og "redderen" havde ikke med autoritet i stemmen rettet på "svømmeren".

De havde efterfølgende trænet redninger nogle gange, og vi snakkede om at selv om alt foregår stille og roligt, så er det vigtigt at ham der sidder i kajakken med hele sit væsen  og stemmeføring skærer igennem og bestemmer. Det er også en helt anden situation at vælte og skal tilbage i kajakken når det sker forberedt på fladt vand eller uventet i bølger. Måske skal vi aftale at det er ok at skubbe hinanden omkuld en gang imellem :-)

Det blev til 16 km

Ingen kommentarer: