mandag den 8. august 2016

Roweekend med Troels og NKC - søndag

Troels og jeg havde hjemmefra aftalt at vi skulle have "Full english breakfeast" søndag morgen, så der var god gang i Trangiaerne med pølser, bacon, baked beans, spejlæg og ristet brød. Det er en omgang der lægger en god bund at ro på - vi spiste faktisk først frokost da klokken var fire :-)
Vejret var fint, så vi fik pakket lejren ned i kajakkerne tørt og godt. En del af deltagerne kørte hjem i bil så vi var kun Jes, Susanne, Troels og jeg der roede af sted. Turen gik ind i Avnø Fjord.
Her så vi de sædvanlige store mængder sæler - eller måske rettere de så os. For vi ror ikke hen til stenene hvor de ligger, men de kommer ud i sejlrenden og studerer os nysgerrigt.
Det er altid en stor oplevelse at se de vilde dyr så tæt på.

Efter sælvisitterne sagde vi farvel til Jes og Susanne. De roede hjemad, mens Troels og jeg lagde kursen mod Drevet.
Her lavede vi endnu engang en overbæring og roede derefter ud mod spidsen langs den flotte sydlige kyst. Desværre skinnede solen ikke, men de mange små klinter langs kysten er selv i gråvejr et nydeligt syn.

Det gik noget mere roligt for sig på revet, så vi roede let over det mellem de mange sten. Regnen havde sat ind, så vi havde et meget kort stop i land - stort set kun lige for at "afrime", tage en regnjakke på og spise et æble. Vandflasken på dækket blev også fyldt op.
Det var svært at se Karrebæksminde gennem regnen, men vha GPS'en satte vi en kurs lige mod molehovederne, og Troels fik til opgave at holde kursen, for mit kompas var blevet defekt. Modsat lørdagen havde han ikke pakket gasflaskerne lige under kompasset, så det virkede fint :-)

Efter et stykke tid, kunne vi se de røde tage i Karrebæksminde, og efter en time og fyrre minutter kunne vi ro ind i havnen. Der var selvfølgelig modstrøm - vi oplevede på hele turen ikke andet - men vi slap igennem Græshoppebroen uden alt for meget arbejde.

Klokken var efterhånden blevet fire, og morgenmaden i maverne var ved at være brændt af. Vi gik i land ved slæbestedet ved siden af lystbådehavnen, lavede kaffe og spiste lidt frokost.
Det blev til et par rul ved min bøje. Det var første gang jeg rullede med en fuldt lastet kajak. Det var nu ikke spor problematisk - det hele gik  bare lidt langsommere. Turen sluttede med et enkelt rul ved klubhuset.

Turen var på 36 km

Ingen kommentarer: