tirsdag den 2. juni 2009

Møns Klint

2. Pinsedag var det tid for den årlige klubtur til Møns Klint. Jeg har skrevet nedenstående til Søsport, der er de lokale klubbers blad:

Pinsetur til Møns Klint

For fjerde gang havde Leif arrangeret tur til Møns Klint 2. Pinsedag – og sikke en dag. Solen skinnede fra en skyfri himmel fra vi forlod NKC kvart over 8 til vi veltilpasse og lidt trætte vendte tilbage ved 18-tiden.

Hele 19 roere mødte op fra morgenstunden, og efter i lyntempo at have læsset kajakker og fordelt roere og oppakning i bilerne, kørte vi sydpå.

En god times tid senere holdt vi på en meget lille parkeringsplads i Busene Have, og snart lå alle kajakker klar til at blive sat i vandet. Leif kaldte til samling, og vi fik programmet for dagen at vide og fik dannet makkerpar. Stedet virkede som var det et helt andet sted i verden. Solen skinnede varmt, skoven stod fin og lysegrøn og vandet havde langs kysten en grønblå farve, jeg ikke helt kender navnet på. Længere ude var det helt mørkeblåt. Den grønne farve kommer når kridt udvaskes af klinten. På andre tidspunkter er vandet helt klart.
Der er mange sten i vandet i området ved Busene Have, og da der var både små bølger og lidt større dønninger der var der, gjaldt det om at passe på. Bølgerne blev hurtigt endnu mindre, og selv om dønningerne fortsatte hele dagen, var det ret afslappende at ro langs den meget flotte klint, der snart tårnede sig op på vores venstre side. Efter 1½ times roning nåede vi frem til Store Taler – tidligere en flot kridtformation i stil med Sommerspiret – nu har taleren delt skæbne med spiret og er en stor bunke kridt i vandet. Her havde vi aftalt at holde kaffepause. Og her begyndte løjerne. For selv om dønningerne ikke rigtig kunne mærkes ude på vandet, gav de ind imellem pæne bølger inde ved stranden. Hvis det skete samtidig med at en roer steg ud af sin kajak, skete der ting og sager. Mindst et par roere væltede på vej ud af kajakken, eller fik en stor bølge ind i cockpittet kort efter at de havde tage spraydecket af. Det skete ikke ubemærket af de øvrige, og der blev grinet en del. Heldigvis skinnede solen kraftigt, og tøjet tørrede hurtigere end kammeraternes svedne grin.
Snart gik turen videre til Pomle Rende, hvor vi holdt en længere pause og spiste de medbragte madpakker. Et par kvindelige Krone-kajak-roere fortrød nu højlydt at de havde spist det meste af maden allerede ved kaffepausen, men de overlevede dog. Under sådan en pause går snakken højlydt både mellem gamle og nye rokammerater, og der luftes både mange tanker om turønsker og lægges konkrete planer for kommende roture i forskellige farvande. På turen hjem var vinden i ryggen, og det var så varmt at ro at sveden drev af mig. Så da vi skulle i land til en lille kaffepause, besluttede jeg at tage en hurtig dukkert. Onde tunger vil måske påstå at jeg røg på r…. da jeg steg ud af kajakken, men det passer slet ikke. Det var faktisk rart at få skyllet sveden af – og jeg fik da også trukket kajakken på land, da jeg kom op af vandet igen. Ulla havde bagt kage, - og det er jo altid et hit i Næstved Kajak og Kageklub.

Den sidste del at turen forløb uden underholdende episoder, men turleder Leif var lidt utilfreds med rodiscipinen. Flere af os var slemme til at ro videre lige så snart vi var kommet i vandet i stedet for at vente på de sidste. Ingen blev dog efterladt, og det var trods alt kun en lille skønhedsplet på en forrygende tur til nok det flotteste sted vi kan ro i Danmark.
Tak til Leif for et godt initiativ – vi er mange der nok skal sætte kryds i kalenderen næste år.

Turens længde var 21 km - se alle billederne på klubbens webalbum

Ingen kommentarer: