søndag den 28. juni 2009

Tur til Nekselsø

Sol, sommer og en kajaktur til Nekselø viste sig for 9 roere fra NKC at være en god oplevelse. Ingen af os havde før roet i vandet omkring øen, men da der kun er et par kilometer fra isætningsstedet til øen er den nem at finde.

Vi roede i første omgang til den lille havn på østsiden af øen. Der blev drukket en tår kaffe og strukket lidt ben inden turen gik videre rundt om norspidsen af Nekselø. Her var lidt bølger skabt af vinden der kom fra nordøst, og vi fik et par små surfture.

På vestsiden var der helt læ og vi kunne side og nyde den flotte kyststrækning med imponerende skrænter mens vi roede sydpå. Kysten var ret stenet, men vi fandt et sted at gå i land og nød de medbragte madpakker. Nogle ville gerne gå en lille tur på øen, mens vi var andre der tog en slapper - eller ledte efter sten - på stranden.
Da vi skulle videre, valgte vi at ro den samme tur tilbage, da der ikke var ret langt til parkeringspladserne. På nordspidsen fik vi at mærke at vinden havde taget til. Det havde selvfølgelig effekt på bølgehøjden, og vi kunne nu boltre os i bølger op til en meter. Nogle nød dem, men s andre så lidt mere anspændte ud.

Vi kom dog alle rundt i fin stil, men en enkelt roer havde brugt så mange kræfter at vi igen måtte holde pause ved havnen. Her blev fundet kage og slik frem fra kajakkerne, så selv de mest sukkerkolde hurtigt var klar til at ro videre. Resten af turen var ren paradesejlads, med små bølger og vind i ryggen.

Turlængden var 21 km - og isætningsstedet er føjet til mit eget lille kort over gode isætningssteder.

Ingen kommentarer: