mandag den 31. maj 2010

Kajakskoletur


Søndag var jeg hjælper på en af NKC's kajakskoler. Efter en dag i svømmehallen, hvor der øves redninger og meget andet, skal elever på klubbens kajakskoler en dag på vandet for at træne videre og lære nye ting.

Vejret var skidt med blæst og regn, så instuktøren Jan valgte at sætte de 8 elever ud i Gammelåen, der ligger ret beskyttet for vind. Vi var 3 hjælpere, der skulle være med til at gøre træningen og turen til en god oplevelse for eleverne.
Der gik ikke lang tid før den første overmodige roer lå i vandet. Det var sjovt at ro hurtigt og dreje skarp - det blev bare lidt for skarpt... Den uheldige roer kom dog hurtigt op i kajakken, og da han havde neoprendragt på blev han ikke kold.
Turen gik videre rundt om Ydernæs. Undervejs blev der trænet de forskellige teknikker, eleverne skal være bekendte med for at bestå kurset og få EPP 2 beviset.

Efter en kort spisepause roede vi videre. Ved sejlklubben blev der trænet telemarksving og redninger. Efter træningen valgte nogle at ro til klubhuset ad kanalen og andre roede en tur rundt om Gødsholmen. Turen var ikke så lang, men vinden var lige imod, så de seje kursister fik prøvet både at trække godt igennem og styre i medvinden.

Tilbage i klubben var det en omgang trætte kursister der efter et varmt bad modtog deres kursusbevis. De kursister der har vist at de kan svømme 600 m kan melde sig ind i klubben, og efter at have roet 50 km sammen med os gamle roere frigives de og må selv ro på ture.

Rolængde
12 km

Ingen kommentarer: