søndag den 27. juni 2010

Softice tur

Turen gik sammen med min nevø Søren til Karrebæksminde. Jeg har efterhånden været på nogle kano- og kajakture sammen med Søren, der på samme måde som jeg nyder naturen og det nærvær med den en kajak kan give. Til turen havde Søren lånt Tomas Inukshuk - det var første gang han skulle på en lidt længere tur i en havkajak, så han var lidt spændt på hvor stabil den var.

Vi havde egentlig planlagt en tur rundt om Enø, men det blæste lidt da vi skulle af sted, så i stedet for at læsse kajakkerne på bilen, satte vi dem i vandet ved NKC' bro i kanalen. Og så roede vi i modvind til Karrebæksminde.

Lige da vi var kommet ud af kanalen, kom en speedbåd samme vej. Han gav den gas, men den tungt læssede båd var et stykke tid om at komme op af vandet - og det produerede nogle ret store bølger. For ikke at risikere en vandgang, sagde jeg til at Søren at vi skulle vende spidsen af kajakkerne mod bølgerne. Og så klarede vi dem i fin stil. På det næste stræk underviste jeg lidt i støttetag. Søren fandt også hurtigt ud af at Inukshuken er en stabil kajak, det er trygt at ro i - selv for en begynder, og som der er god plads i. (Det var da også en af de kajakker jeg overvejde at købe, da jeg i foråret ville have en ny kajak).
Lige inden Karrebæksminde mødte vi Mads der lige havde været en tur gennem havnen. Han fortalte om stærk strøm, så vi gik i land ved sejlklubben. Da vi gik op for at købe en is, så vi med selvsyn at strømmen var meget stærk, så enhver tanke om at ro under Græshoppebroen blev med det samme skrinlagt. En ting er strømmen, som kan være nok så hård at ro imod. Men der er mange strømhvirvler og stående bølger og refleksbølger kommer og går i hele havnen. Ikke lige stedet at ro for urutinerede.
Da isene var spist og vi roede tilbage, havde vinden lagt sig helt, og sveden drev af os begge i det dejlige sommervejr.
Turen mod Næstved lagde vi på Gavnøsiden af Lindholm.
Fuglelivet langs hele kysten var overvældende: gæs, terne, måger, ænder, strandskader og mange andre kunne vi sidde og nyde, mens vi langsomt drev forbi. Specielt mågerne var ikke altid lige glade for vores tilstedværelse - selv om vi synes vi holdt pæn afstand til kysten.
Den sidste del af turen fik vi lidt vind igen - denne gang i ryggen, så det var ren paradesejlads tilbage til klubben.

Rolængde: 15 dejlige km

Ingen kommentarer: