tirsdag den 8. juni 2010

Vidunderlig Blekingetur

Igen i år tag vi fra NKC til Blekinge. 15 roere tog fredag eftermiddag af sted mod Järnavik Camping helt inde i bunden af skærgården. Vi havde booked 3 hytter, og de af os der ikke boede i hytte, boede i klubbens nyindkøbte lavvu. Vejret var med os - sol og ikke ret meget vind.
Lørdag klokken 9 lå vi alle på vandet og turen gik mod den yderste del af skærgården. Efter en god times roning gik vi land - en noget andet landgang end vi er vant til på Sydsjællands strande. Men vi kom alle i land, og kajakkerne fik forhåbentlig ikke for mange skrammer.

Mens vi var i land præsenterede Rikke og jeg vores lille navigationsøvelse for vores rokammerater. Som en opfølgning på et lille kompaskursus Rikke havde afholdt i klubhuset, fik 3 hold hver 5 konvelutter. I den første konvelut lå en kurs holdet skulle følge. Når de nåede frem til en ø, skulle de åbne den næste konvelut og fik nu en opgave i stil med: "Ro til øens sydligste spids og følg kurs 185 i ca. 1 km". Alle hold sluttede på den yderste ø - Tjærö - hvor de fik et kort med en angivelse af hvor Rikke og jeg var. Vi havde placeret os i en lille bugt og gemt kajakkerne i sivene. Til vores stor moro roede de første 2 hold i første omgang forbi bugten.

Både over og under vandet er der kønt i Blekinge

På vej tilbage roede vi i en stor flok, men inden turen gik tilbage mod lejren, rundede vi Tjærö. På billedet er der meget fredeligt, men på ydersiden af øen stødte vi på et par steder, hvor bølgerne  fra Østersøen reflekteredes fra klippene. De var heldigvis ikke så store, men snakken i feltet forstummede på strækningene hvor refleksbølgerne udfordrede balanceevnen.


Sol, sommer, åbent hav og kajak - livet er skønt!
En stor del af oplevelserne i Blekinge er dyrelivet. Skærgården vrimler med fugle, og man kan komme ret tætpå mange af dem.

Vi så i år ikke så mange rovfugle, men en flok gæslinger er også en oplevelse

Nu er det jo ikke kun roning det drejer sig om. "Uden mad og drikke dur helten ikke" - og skærgården byder på mange herlige steder for pauser. Om søndagen holdt vi en længere frokostpause på en af øerne.

Rolængde 54 km


Se alle billederne her

Ingen kommentarer: