fredag den 29. april 2011

Enø rundt

Min gode ven - og rejsekammerat på mange kulturelle ture med utallige museumsbesøg i ind- og udland  - Troels har købt en havkajak. Det fejrede vi med en tur rundt om Enø. Fredag morgen mødtes vi på parkeringspladsen ved stranden, og snart sad vi begge i kajakkerne og roede langs kysten mod syd. Der var en ret voldsom østenvind, så vi holdt os tæt ved land og fik på den måde lidt læ. På flere af strækningene var der alligevel en del modvind, så vi måtte trække godt i pagajerne for at komme fremad.
Undervvejs kunne vi konstatere at digesvalerne er kommet og har blandet sig med de utallige andre fugle langs kysten. Vi så selvfølgelig også havørne. Både 3 ungfugle og en enkelt ældre hvidhalet ørn fløj rundt over lagunen bag Enø.
Efter 1½ times roning kunne vi gå i land og strække ben på Dybså - mit yndligssted i området. Der er et fantastisk panoramaview fra toppen af bakken. Prøv det!
Vi forventede kraftig modvind på turen over mod Vejlø, men det var nu ikke så slemt. Lidt værre var at blæsten pressede os ind over det lavvande område. Det blev  heldigvis ikke til en gåtur, og snart kunne kursen sættes mod Karrebæksminde.

Det blev ikke til mere ørnekig, men der var nogle pæne medvindsbølger på det sidste stykke. Heldigvis var strømmen i kanalen under Græshoppebroen ikke så slem og snart lå kajakkerne klar til at blive læsset på bilerne.
Rolængde 17 km

1 kommentar:

Aksel Steen Christensen sagde ...

Er den "nye" model af Seabird i PE,hvis ja er den samme størrelse i "mandehullet"
Har nemlig en kammerat der gerne vil have sådan en,og han kan lige være i min SB..så er den mindre går den ikke,,?