fredag den 15. april 2011

Fantastisk tur

Lad det være skrevet med det samme. Det bliver ikke meget bedre!
I et strålende vejr roede jeg af sted sammen med Peter. På vej ud gennem kanalen mødte vi havnens lille arbejdsbåd, der havde været ude og sætte nogle af de markeringer isen havde fjernet tilbage på plads. Vi roede forbi Gavnø slot og dårligt kommet under broen over til øen før vi spottede en havørn.
I løbet af et øjeblik så vi at den ikke var alene - det viste sig at der var i alt 4 ørne. Og jeg har aldrig på en kajaktur set så mange ørne, set ørne i så lang tid og set dem så tæt på. Vi lå længe og beundrede de store ørn, der for en gangs skyld fik nogenlunde fred for andre fugle. En ung ørn fløj ganske tæt forbi, og vi snakkede om at det måske var fordi den var så ung at den tilsyneladende var ligeglad med os. Men kort efter fløj en gammel hvidhalet ørn rundt - og var lige så ligeglad med os som den unge. Ørnene må også have været ovestadige i det flotte forårsvejr.
 Da vi nåede Dybsø, holdt vi pause. Nordspidsen af øen er er af mine favoritsteder i området - det er svært at se at man er relativ tæt på en større by og midt i et kulturlandskab.
 Lige meget hvilken vej man ser, er udsigten betagende.
Turen fra Dybsø til Karrebæksminde forløb næsten i lige linie. Vi var ret langt fra land, men i det fine vejr og iklædt tørdragter, mente vi nok at det var fuldt forsvarligt.
I Karrebæksminde drak vi det sidste af vores kaffe, og turen gik videre mod Næstved. Undervejs på fjorden fik Peter et opkald fra sin kone, der skulle bruge bilen en time før beregnet. Og som den samvittighedsfulde mand Peter er, tog Fanden ved ham, og han spurtede mod Næstved. Jeg fulgte med et stykke tid, men var ved at gå til af varme i tørdragten, så jeg ham smutte.
stedet gik jeg i land ved indsejlingen til kanalen for at slippe lidt varme og benytte mig af min "relief" lynlås. Jeg tillod mig at låne Franks stol og sad og nød udsigten mens jeg drak en cola.
Og den var betagende i modlyset.

Turlængden var 26 km

1 kommentar:

Aksel Steen Christensen sagde ...

Hej Poul
Så kom min Seabird Expedition "hjem" og jeg har nusset lidt om den i dag,mangler lige at justere nogle småting inden den skal på vandet i morgen middag.
Glæder mig til at se o den er lige så stabil som min gamle kodiak..??
Jeg kan se jeg ar fået den "omvendte" farve i forhold til din.. ;-)
Ang de pedaler du har monteret i din, er der nogen speciel grund til dette skift eller passer de andre bedre til dig..!?