Denne års Sverigestur gik til den 150 km2 store sø Åsnen i Småland. Hele 18 roere og en enkelt ægtefælle tog fredag eftermiddag af sted i 5 biler. Med os havde vi en trailer med kajakker, en med baggage og en campingvogn.
Det kræver lidt planlægning at arrangere en sådan tur, men da vi har prøvet det nogle gange, gik det forbløffende let. Rikke havde været i området før og kom tidligt i planlægningen med ideen om at tage til Åsnen. Ideen faldt i god jord, så Rikke og jeg gik i gang med at sætte et oplæg sammen. En invitation blev lagt på klubbens hjemmeside, og for en måneds tid siden, mødtes de interesserede og hørte mere om vores ideer. Mad-, bil- og telthold fandt sammen, og det eneste der nu manglede var bare at aftale menuen,
Jeg var på hold sammen med Jesper, Margit, Benny og Peter. Den første aften stod menuen på medbragte madpakker. Jesper tog sig af indkøb til morgenmad og frokost, Margit og jeg stod for aftensmaden - grillspyd og salat - Peter havde taget en stribe gode øl med og Benny havde medbragt lidt godt til aftenkaffen. Selv om man tager til Sverige kan man jo godt drikke kaffe fra andre lande ;-)
Vi havde egentlig planlagt at sætte et kajaktativ på Kennets trailer, for at have mulighed for at lægge bagage på traileren, men da vi gik i gang med at lægge kajakker på stativet, så det lidt faretruende ud med et så højt last læs som 12 kajakker jo er på den ret smalle trailer. Vi skiftede kajakkerne over på klubbens faste kajaktrailer og besluttede at "nøjes" med at have bagage på den anden trailer. Det havde nu heller ikke været muligt at få plads til al bagagen i bilerne.
Først på aftenen trillede vi ind på Mjöllknappens Camping på øen Sirkön i Åsnen. Campingvognen var allerede ankommet og stod på en plads lige ned til søen. Vi begyndte at sætte små og store telte op på pladsen ved siden af, men den var reserveret til nogle andre, så vi måtte flytte.
Jeg skulle bo i klubbens lavu sammen med 6 andre. Ulla og Knud i campingvognen havde et par liggende gæster, et par stykker sov i små telte, mens en anden gruppe lå i Tomas store Alditelt. Vi erobrede en stribe bord-bænksæt og laved et langbord ved campingvognen - det blev vores faste tilholdssted, når vi ikke var ude og ro kajak.
Lørdag morgen havde vi aftalt at være på vandet kl 9 - og min santen om ikke det lykkedes. Rikke og jeg havde hjemmefra delt de 16 andre roere op i 4 hold, som undervejs skulle dyste om titlens som årets klubmestre i "Multikajaksjov". Vi havde sammensat holdene, så alle blev rystet sammen på kryds og tværs af daglige romakkere, så da vi annoncerede den første opgave: "Dan flåde med dit hold så hurtigt som muligt", var der en del roen rundt.
Den næste opgave lød på at gætte afstanden til en stor sten et godt tykke ude i søen. Da jeg med GPS'en på dækket målte afstanden viste det sig at alle havde gættet for kort.
Rikke var turleder på vandet, og hun dikterede en kurs. Og en kurs var det brug for, for med de mange øer i søen var det svært at se hvor vi skulle ro hen. Efter et par km's roning annoncerede vi den anden opgave. 2 roere fra hvert hold skulle på tid ro rundt om en lille holm. Hvad holdene ikke vidste var at de 2 andre på holdet efterfølgende skulle ro på samme tid.
Da vi roede videre, så vi en fiskeørn på jagt over søen. Det var et kærkomment syn på den noget mørke himmel. Kort efter dukkede en bro op foran os - en bro er jo altid et kærkomment syn, men denne var også et bevis på at turlederens udstukne kurs var korrekt.
Vi havde efterhånden nærmet os et tidspunkt hvor for nogle naturen krævede sin gang og for andre krævede kroppen en kop kaffe. Begge behov kunne bruge en landgang, men det viste sig lidt svært at finde et godt sted. Langs alle kyster var der store sten og klipper. Det lykkede dog efter lidt søgen at finde et sted, hvor vi alle slap i land.
Inden landgang måtte jeg lige tage et billede af et lille skær med et træ og en flok canadagæs.
Da de mest basale behov var blevet opfyldt, gik vi i gang med den næste konkurrence. Udredning af smag i müeslibar. Alle bar indeholder morgenmadsprodukter og et par smagsvarianter. Vi havde købt 5 forskellige, og holdene skulle nu vælge en person der smagte godt. Det viste sig at være svært at genkende de smagsvarianter producnterne havde angivet, men der blev gået til opgaven med en alvor der var et gourmetmesterskab værdigt.
Da vi stak til søs igen, praktiserede jeg hvad der bedst kan betegnes som et styrt ned i kajakken, da jeg gled på en sten. Hvordan jeg undgik at havne i baljen, forstår jeg ikke, men Peter kunne fortælle at det havde set underholdene ud.
Tilbage på vandet kunne vi nyde en mild rygvind, og snart var vi fremme ved stedet for dagens frokostpause. Det var en af de mange lækre lejrpladser ved søen. Der var flere bænke og borde, ildsteder, vand og toilet, men ikke alverden plads til telte. 1- og 2-mandstelte vil dog godt kunne finde plads, men vores lavu eller andre stor telte ville det være svært at finde en plan plads til.
Efter at maden var spist vlev der slappet af, og Rikke og deltagerne gik i gang med at svar på en tidliger uddelt kajakquiz. Det var ikke imponerende paratviden der blev rystet op med. Bl.a. er det ikke Jack Sparrow der har designet kajakken Black Pearl.
Vi havde et større arsenal af opgaver til grupperne, så efter at vi var kommet på vandet igen, fik deltagerne den næste opgave. Holdene skulle danne flåde og vælge 2 deltager til opgaven, der gik ud på at de 2 roere skulle ro baglæns rundt om gruppen. Det blev et spændende ræs, hvor der især blev kæmpet hårdt om 2. pladen. 1. pladsen sikrede Jeanette sit hold ved lynhurtigt at runde gruppen og sende den næste roer af sted med et godt forspring.
Umiddelbart efter gik vi til næste opgave. Igen skulle holdene danne flåde, og denne gang skulle der ros om kap. Det var dog kun de to yderste roere der måtte ro. Det vindende hold skilte en delbar pagaj i to padler og roede hurtigt i fineste kanostil over mållinien. De andre to hold kæmpede sig grinende fremad i zigzak-kurs.
Sidste disciplin i vores uhøjtidelige konkurrence var blåsæljagt. En medbragt blåsæl skulle harpuneres, men selv om de håbefulde jægere fik lov at nige sig helt ind til omkring 5 m's afstand, lykkedes det ingen af dem at ramme ælen. Godt for dem at turkonceptet ikke var "Nak og æd".
Turen tilbage til lejren udviklede sig til lidt hyggeræs, og jeg kunne da tilfreds konstatere at SeaBirden lod sig drive så hurtigt fremad at Jesper i sin flotte Greenlander - og med pind - trak sig inden den afgørende spurt. Og det er mig der ikke gider ro handicapløb hjemme i klubben.
Trods lidt småbyger var der fin stemning i lejren under spisningen - og for en gang skyld lykkedes det for os at blive færdige med madlavningen nogenlunde samtidig.
Dagen efter roede vi rundt om øen Sirkön, som vi boede på. Det var en meget flot tur med noget mere afvekslende natur end vi havde set dagen før. Og på denne tur var der ingen opgaver - vi kunne fuldt ud koncentrere os om at nyde roturen. Vi så undervejs både fiske- og havørn.
Rolængde i alt på begge dage var 43 km
Billedredaktøren arbejder på billederne til bloggen.
Se alle billeder her
lørdag den 25. juni 2011
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
1 kommentar:
Hej Poul
Det lyder som alletiders tur. Jeg gad altså godt at komme til Sverige at ro nogle ture. Der er altså enkelte fordele ved at bo på Sjælland (jeg skrev enkelte). Blandt andet at man er tæt på Sverige!
Venlig hilsen Helge
Send en kommentar