mandag den 14. maj 2012

Naturrum Præstø Fjord

Vi havde i NKC sagt ja til at medvirke ved indvielsen af tre nye fjordposter ved Naturrum Præstø Fjord. Vores del af dagen bestod i at tilbyde en prøvetur i kajak. Det skulle dog først ske efter at Vordingborg Kommunes borgmester havde holdt en tale og afsløret informationstavlen ved Even.

Ud over kajakroning var der en del andre aktiviteter på stedet. Man kunne smage røget hornfisk, der var mulighed for at gå på "krible-krable-jagt" med net i det lave vand, der kunne bages snobrød mm. Man kunne selvfølgelig også bare sidde og nyde en kop kaffe og den dejlige udsigt over fjorden.

Nu var det jo Præstø Fjord, så sammen med Jette der er medlem i NKC og Landskabsarkitekt i Vordingborg Kommune havde vi udarbejdet en sikkerhedsinstruks. Vi har i klubben besluttet at lave en sådan attest, når vi som klub tager ikke-roere på vandet. Det var en god øvelse i at tænke sikkerhed, og det tog faktisk ikke ret lang tid. Der var desværre kun en enkelt der tog imod tilbuddet, så vi havde slæbt en del forgæves. Men skidt med det, vi fik vist flaget og fik da også en dejlig rotur på fjorden.

Vi snakkede på roturen om det var en ide at lave en verbal mini-attest inden vi tage på klubture, så alle på turene er med til at tænke sikkerhed. For vi oplever på disse ture at gruppen bliver splittet, at fortroppen ikke orienterer sig bagud, enkelte roere kommer ud af deres komfort-zone mm. Men lad os nu se - det skal jo heller ikke blive buerokratisk at ro en tur.

Turen gik i første omgang til Præstø Roklub hvor vi har fået lov til at overnatte på vores snarlige besøg til Fransk Forår i den hyggelige by. Klubben havde rokursus i robådene, så der var livlig aktivitet foran klubben, men Lis og Susanne fik set på faciliteterne inden vi roede videre til naturposten ved Fed Havn. Undervejs bød der sig en mulighed for lidt surf - jeg gik dog ikke all-in da jeg sad i klubbens Scorpio, som jeg endnu ikke helt kender grænserne i. Og jeg gad ikke bade :-)

Der var virkelig lagt en del i naturposten. Masser af borde og bænke, en lille legeplads, 3 sheltere, en bålhytte med plads til 30, toilet og sågar en betonbåd med shelter og bålplads. Der var stadig lidt rester fra indvielsen tidligere på dagen, så vi fik lækker æblemost og en sandwich.

På turen tilbage til Even skulle der arbejdes. Vind og overraskende store bølger var lige i næsen på os. For at få lidt læ roede vi tværs over fjorden og fik lidt læ. Efter en times tid var vi tilbage ved Even og kunne trætte efter en hel - men herlig og flot - dag ved Præstø Fjord. Absolut et sted der er værd at besøge.

Rolængde 18 km

Ingen kommentarer: