søndag den 3. juni 2018

Sikkerhed ved Karrebæksminde Triatlon

I al den tid der har været arrangeret Karrebæksminde Triatlon har NKC stillet med en halv snes kajakker til at hjælpe de professionelle livreddere med at holde øje med og give trætte/skadede roere en kajakspids at hvile ved.
Det gjorde vi selvfølgelig også i år hvor 12 NKC'ere mødte op på stranden på Enø en times tid før løbet gik i gang.
En meget stresset medarbejder fortalte at livredderne kom om lidt og briefede os - det var det eneste vi så til arrangørerne. Ikke en tår vand eller en sandwich kunne det blive til - lidt usselt af arrangørene af et event med 1200 deltagere.
Ved briefingen fik vi at vide hvor vi skulle ligge, og gik derefter på vandet. Udsigten til de mange deltager og tilskuere var imponerende.
De hurtigste deltagere havde i år fået lov til at starte ude i vandet, og det gav et noget andet svømmerace end sidste år. I år lå svømmerne på en række - en halv snes svømmere bred - i modsætning til sidste år, hvor kampen om de gode pladser resulterede i en kæmpe vifte det var meget svært at overskue.
Det var imponerende så hurtigt de første svømmere gled gennem vandet.
Efter de forreste væltede svømmerne i vandet i en lind strøm - de første var tæt på at være i land inden de sidste løb gennem startporten.
Jeg havde et par svømmere der hang i kajakken. Den ene havde fået sparket sine briller af. Han sagde at han ellers var OK, men valgte at blive trukket i land af en livredder på vandscooter - surt for ham at udgå efter de første par hundrede meter. Den anden fik et ildebefindende, så det var meget fornuftigt af ham at tage imod liften på flåden bag vandscooteren.
Efter vand delen af triatlonen mødtes vi på stranden. Her fik vi ros af livreddernes boss.

Så var det tid til frokost - enkelte havde madpakke med, og vi var et par stykker, der købte sandwich hos bageren. Jeg er stor fan af hans vikingebrød og var heldig at der var et par stykker af dem.
Efter frokost gik turen tilbage til Næstved.

Det blev til 22 km
Ingen kommentarer: