mandag den 11. juni 2018

Strikkeweekend ved Storebæltv

Gennem nogle år har fruen og jeg været på strikkecamp på Storebælt Camping & Feriecenter. Nu strikker jeg ikke, men så er det jo meget smart at pladsen ligger lige ved Storebælt, og jeg har selvfølgelig kajak med.
Valget faldt på min Black Pearl, og hver gang jeg kørte og bar den ned til stranden var jeg glad for dens lave vægt.
Stranden er meget fin at sætte i fra.
Jeg roede - de tre ture det blev til - mod nord. Det var stort set havblik, så turen over revet og under broen var problemfri. Der kan ellers være nogen gevaldige strømsøer.
Kysten er meget smuk med et par flotte klinter og en lang strækning med strandeng.
Det meste af området er fredet, og det forstår man godt når man ser det rige fugleliv. Jeg spottede på et tidspunkt en edderfuglebørnehave med ca 50 små og store edderfugleunger - hedder de noget? Der var også dværgterner, strandskader, en stæreflok, måger, rørhøg og en masse andre fugle jeg ikke kunne identificere.
På den ene tur gik jeg i land på grænsen til det fredede område - der var lidt skiltetvivl om fredningsperioden.
Et skilt sagde fra 15. marts til 15. juli. Det andet fra 1. marts til 1. juli. Nå, ingen problemer for mig. Jeg blev på vandet og et halvt hundrede meter fra land.
Det samme gjorde en undervandsdykker. I fuld camouflagedragt og med et kæmpe spyd svømmede han rundt i overfladen med et gult flag efter sig .
Jeg så ikke at han fangede nogle fisk. Det så jeg nu heller ikke nogen af de mange lystfiskere på moler eller strand gøre
På den ene tur mødte jeg tre roere fra Korsør roklub. Det var tre herrer på min egen alder, og de inviterede på en kop kaffe i deres klub. Det var hyggeligt at følges med dem, og imponerende at se alle de flotte robåde i den kombinerede bås- og kajakhal. De mange robåde blev dog brugt meget lidt fortalte de. Der var mere gang i kajakkerne, og vi så da også en enkelt kajakskole på vandet.
Det var blæst op fra nord, da jeg skulle tilbage,og jeg var da lidt spændt på bølgerne da jeg rundede den nordlige mole ve Korsør Havn. Bølgerne var også pænt høje - vel en lille meter. Her viste perlen sig fra sin pæne side. Den dansede af sted og føltes dejlig tryg at ro i. Eneste ulempe var nogle gevaldige sprøjt når bølger der væltede ind over dækket ramte kulfiberkanten ved lugen. Jeg er gået i tænkeboks om en inddækning, så fordækket bliver helt glat. Selv om lugelåget ofte er dækket af vand er lugen helt tæt - så tæt at den nogle gange kan være svær at åbne pga vakum.

Det blev til 35 ved Storebælt

1 kommentar:

Joe Miller sagde ...

You should take part in a contest for probably the greatest blogs on the web. I'll advocate this website! gsn casino slots