torsdag den 5. juli 2018

Aftentur til Bjørnebæk

Selv om jeg er på camping med børnebørnene er der tid til en kajaktur. Sammen med de faste beboere i Karrebæksminde Jan og Jørgen tog jeg på kysttur til Bjørnebæk.
Det blæste lidt, og der var pæne bølger. Heldigvis ikke ret mange der brækkede, men ind imellem kom der nogle pænt store bølger, der begravede den lave Black Pearl i vand. En enkelt brækkende bølge overraskede mig og ramte mig fra siden - det udløste et lavt støttetag, der heldigvis kom pr refleks og reddede mig fra at tippe rundt.
Vi holdt pause ved Bjørnebæk, og trods det at jeg har et ret nyt Reed spraydeck kunne jeg tømme adskillige liter vand ud af kajakken. Det er vist tid til et nyt neoprendeck! Jørgen bød på kolde Brown Ale - de gjorde godt i den nedgående sols sidste stråler.
Vi tog alle jakker på til hjemturen, og det var vist meget godt. Temperaturen dropper en del på vandet, når solen stopper med at sende sine varme stråler på vores del af kloden. Heldigvis lagde vinden sig ikke ret meget, for nu var den med os. Med bølgerne skråt bagfra var det sjovt at kigge på de andre, når deres kajakker forsvant i bølgedalene. Jeg oplevede også flere gange at agterdækket legede ubåd. Det krævede et par støttetag, når vandet tog fat i kajakken. Det sker så godt som aldrig, når jeg ror i min Tiderace, men det er meget forfriskende. Og jeg ryger jo nok rundt en dag, og så bliver det spændende om al min rulletræning kan bruges i praksis.
Tilbage ved Karrebæksminde var der godt gang i refleksbølgerne mellem molerne, men efter tre timer i bølger langs kysten var de ike et problem for os. Jan mente de var fine at lege i, men da klokken var næsten 23, valgte vi at ro ind til stejlepladsen ved DUI hytten hvorfra vi tidligere på aftenen var taget af sted fra.

Det blev til 17 km's bølgesejlads.

Ingen kommentarer: