fredag den 20. juni 2008

Bølger, bølger, bølger

En kraftig vind det meste af dagen havde blæst bølgerne ved Karrebæksminde op i en pæn størrelse, så torsdag kørte vi 5 roere fra NKC til Enø hvor nr. 6 stødte til.
Sverri havde købt en nyt vandtæt videosystem (håber senere at kunne linke til nogle dramatiske filmklip) som han her montere på kajakken.
Jan "flyver" her gennem brændingen.Samme brænding har her væltet en anden roer. Selv om bølgerne inden ved stranden havde løbet det meste energi af sig, var der stadig overraskende meget power i dem, og der skulle virkelig arbejdes når vi skulle lave et u-sving og ro ud til endnu en surf tur.
Når først vi var forbi brændingen var det overraskende udramatisk at ro rundt i de ret høje bølger - og de ser skuffende små ud på fotografier. Her er Rikke skudt på toppen af en af dem. Mange andre gange var de andre roere helt væk i bølgedalene.
Flere gange undervejs måtte vi simpelthen i land og dele vores oplevelser - og få lidt fast grund under fødderne. Her er det Sanne og Susanne, der er ved at gøre sig klar til en tur til.
Undertegnede på vej ud gennem brændingen. Når først kursen var vinkelret på dem, var det bare at trække igennem. En enkelt gang havnede jeg dog inde i et hjørne mellem stranden og stenmolen - det gav brænding fra forskellige sider, så der måtte jeg arbejde rigtig hårdt for at slippe fri. Hvis en "knækket" bølge rammer en, mens man ligger med siden til, bliver man flyttet mange meter, og man får god træning i at holde balancen og bruge støttetag.
Herunder er det Sverri der er på vej ind i hjørnet.
Det blev til 5 km (det føltes noget længere i armene) med et ret ensidigt GPS spor - tophastigheden var 15,2 km/t. Vi fandt hurtig ud af at det ikke kunne betale sig at ro langt ud. Den hurtige surf var inde i brændingen.
Se alle billederne

Ingen kommentarer: