onsdag den 28. april 2010

Lang tirsdag

Normalt ror vi tirsdagsture kl 5, men jeg var i NKC allerede 15:30 - det kunne ikke betale sig at køre hjem for så kort tid. Her ville jeg have ventet på de andre og justeret pedalerne i min kajak. Men Rikke dukkede op og skulle ro en kort tur, så jeg tog med hende en tur rundt om Ydernæs. Hun havde lidt travlt, så vi tog turen i rygvind. Det blæste ret kraftigt, men bølgerne var så tæt på hinanden at det ikke blev til meget surf, men kors hvor man knokler for at prøve at fange bølgerne.
Da vi kom tilbage til klubhuset ad Gammelåen, lå der 9 kajakker klar til tirsdagstur. Vi slæbte kajakkerne over vejen, og mens Rikke pakkede sammen satte jeg kajakken i vandet i kanalen igen.
Denne gang gik turen til Karrebæksminde. Vi holdt os til vestsiden af fjorden for at få læ for vinden. Det lykkedes meget godt, og efter en times tid gik vi land ved lystbådehavnen, hvor vi indtog den medbragte mad. Johnny havde fødselsdagskage med.
Nu var planen at vi skulle ro rundt om Gavnø og nyde godt af medvind. Men dels havde vinden lagt sig lidt, dels lå strækningen lidt i læ af Karrebæksminde, og endelig fik vi også lagt ruten lidt for meget inde over det store lavvandede område. Men fremad kom vi dog.
Bag Gavnø var der læ, og vi roede parvis mod Karlsgab. Vi fandt hurtigt sammen i par - og snakken gik. Det er meget hyggeligt med disse snakkeperioder på turene - i løbet af en tur er man makker med flere forskellige, og nye roere bliver hurtigt en integreret del af flokken.
Da vi rundede Gavnø ved Ydernæs, valgte nogle den lidt kortere tur gennem Gammelåen. Vi var 4 der tog turen i let modvind mod kanalen. Vi blev belønnet med en fantastisk solnedgang, kvitterede ved at trække lidt igennem og kom hurtigt frem. Det er fedt at have fået en kajak, der gerne vil flytte sig :-)

Tilbage i klubhuset sad vi 1½ times tid og drak kaffe og snakkede videre inden turen gik hjemad efter endnu en herlig på vandet sammen med gode rokammerater.

Rolængde 28 km

Og nu må jeg sgu se at får justeret de pedaler. SeaBird'en behøver ikke meget styring, og den er dejlig neutral i vind. Men når bølgerne kommer bagrfra, skal der arbejdes med roret, hvis ikke det hele skal gå op i styretag (der koster noget af den herlige fart).

Ingen kommentarer: