onsdag den 27. juli 2011

Enø rundt

Enø rundt

Da vi skulle af sted på ugens tirsdagstur var der næsten 20 fremmødte roere. Det gav kø ved pc’en for udskrivning - og mylder af kajakker på græsplænen foran klubhuset. Men mere af den slags, tak!
Et par foretrak at ro en tur sammen, men vi var en mindre armada der drog mod Karrebæksminde. Selv Morten, der heldigvis er ved at komme sig over en dårlig ryg, havde sat tempoet på gruppecruise og var med i sin nyindkøbte XP-18 racer. Han har meldt sig til Sea Challenge Fyn og arbejder flittigt på at blive klar. Læs: så hurtig at han kan slå flere konkurrenter end på sidste års tur. Jeg håber det lykkes for ham.
Vi havde strømmen med os ud under Græshoppebroen – og så er det jo ingen sag at passerer den strømfyldte passage – og snart lå vi ud for molerne på en meget rolig bugt. Ca. halvdelen af armadaen valgte at ro ind til stranden for at mæske sig i is. Vi var dog nogle stykker der havde besluttet os for at ro Enø rundt, så vi fortsatte hen til en lille strand foran klinten. Her nød vi vores madpakker og jeg demonstrerede min nye Kelly Kettle og velsmagende kaffe i bryggepose. Den smarte kedel, der på en håndfuld kviste koger en liter vand på 4 minutter, havde jeg fået vist af Sverri og senere fået som gave, og kaffen læste jeg første gang om på Helges meget anbefalelsesværdige blog.
Da vi roede videre, passerede vi en lille sejljolle med et par meget afslappede sejlere. Det viste sig at være en gammel skolekammerat og hans kone, der optimistisk regnede med at den meget svage vind nok også skulle kunne blæse dem tilbage igen. Vi fik en lille snak, men snart måtte vi ro videre for ikke at de andre skulle komme for langt væk. Vi ror normalt ikke så stærkt når vi sådan er på tur, men de andre kom alligevel ret hurtigt langt væk. Det var dog ikke noget problem at indhente dem.
Vi drev stille ind mellem Enø og Dybsø og nød de mange fugle – specielt digesvaler var der mange af, men også gravænder og edderfugle så vi nogle af.
Det var meget lavvandet, og selv om jeg normalt finder en sejlbar rute måtte jeg og et par andre dog op af vores kajakker og trække små 100 m. Inde under land på Vejløsiden var der igen vand og turen kunne gå videre på mere normal vis i den nedadgående sols lys.
Hvad der ikke var helt normalt var den store flok – jeg talte 10 – hejrer, der stod langs kysten. De lettede fornærmede og fløj lidt rundt mens vi passerede.
Efter endnu en tår kaffe på stranden ved Vejlø gik turen videre. Et hul i skyerne lod solen skinne flot igennem. Lis nød synet!
Rådden tang ved Karlsgab gjorde det til en blandet fornøjelse at ro igennem, men vi slap dog forbi stanken uden at dåne, og snart var vi hjemme ved klubhuset efter en skøn tur i dansk sommervejr, når det er bedst.

Rolængde 25 km

1 kommentar:

Krog sagde ...

Hej, Af ren nysgerrighed og med interesse i en XP18, Hvordan gik det med Morten Fyn rundt i år?
Mvh.
Claus Krogsgaard