mandag den 11. juli 2016

Med NKC i Blekinge - dag 1

20 roere fra NKC tog på tur til Blekinge. Udgangspunktet for roturerne var campingpladsen i Järnavik. Her havde roerne fordelt sig i telte, hytter, en camper og undertegnede i campingvogn med hustruen.
Alle ankom fredag, og selv om campingfatter kløede sig lidt i nakken, da han så den teltlejr der havde etableret mellem campingvogne og hytter, fik vi lov til at beholde lejren.
Lørdag kl 9:30 var alle klar til rotur, men inden vi stod til søs, fik alle udleveret et kort over området og et lille navigationskursus af Jan. Kortet var en lamineret kopi af de grønne 1:50.000 kort der kan købes til Sverige.
Jan og jeg havde hjemmefra lavet en lille opgave, hvor tre hold skulle følge forskellige ruter for at komme frem til os. Og for at nå frem til målet skulle der lægges nogle kurser, så roerne skulle lære at at bruge kompas og kort og vide hvordan de tog pejlinger.
Det er ikke specielt hard core navigation, men formålet med "kurset" var også bare at vænne roere til at være opmærksom på hvor de er og hvilken retning de ror i. I skærgård kræver det at man ret konstant følger med på kortet og hvor man er i forhold til omgivelserne.
Alle hold skulle ro ca 6,5 km for at nå frem til den bugt på Kärø hvor mødestedet var. Jan og jeg roede en fjerde vej og ankom før nogle af de andre.
Alle fandt frem i fineste stil, og flere tilkendegav at det havde været sjovt og lærerigt selv at skulle finde vej i den flotte skærgård - hvor man ikke kan se hvor den ene ø begynder eller hvor indsejlingen til en fjord lige er.
En enkelt sagde at det havde været noget af en øjenåbner at ro på den måde - han er så også tidligere faret vild på Karrebæk Fjord :-).
Turen videre gik mod den ydre skrægård, men vinden var ret kraftig og fra den værste retning, nemlig syd, så der ikke var læ ved et ret udsat klippe der skulle rundes.
I stedet valgte vi at ro tværs over bugten for at holde frokost i en lille bugt på den anden side. Det gav også nogle pæne bølger, men modsat ved føromtalte klippe var der god tid til en evt redning ved en kæntring. Bølgerne kom fra flere sider, og var prægede af mange refleksbølger, og da flere af dem var så høje at de andre roere af og til forsvandt i bølgedale, var det ret krævende og udfordrende for balancen.

Alle slap dog over bugten i fineste stil, og flere fik brudt grænser for hvor høje bølger de nu har roet i. Så det var en flok smilende roere der gik i land og spiste frokosten i en lille skov.
Resten af dagen roede vi rundt i fjordene tæt på campingladsen og nød den flotte natur og de mange fugle.
Ud over de mange gæs, hejrer og andre vandfugle, så vi en havørn der blev jaget væk af en tårnfalk og en rød glente der svævede lige ind over os.

Vandet var klart og varmt, men der var dog ingen der badede. Heller ikke da vi holdt kaffepause på en klippe.
Efter pausen roede vi igen ud på bugten.
Vi kom dog ikke ud i så store bølger som tidligere på dagen. Forsøg på at få lidt surf gik ikke særlig godt. De mange refleksbølger gjorde det svært at holde sig på en bølge.
Hjemme ved lejren rullede vi lidt, så våde blev vi da.

25 herlige km blev det til for mit vedkommende.
Aftenen i lejren var også hyggelig.

Ingen kommentarer: