lørdag den 13. august 2011

Møgvejrstur - eller?

Torsdag aften har vi tradition i NKC for at ro ture på begyndernes præmisser. Det vil sige at vi ror hverken særlig langt eller særlig hurtigt, og der bliver delt ud af råd og vejledning fra de mere rutinerede roere. I torsdags var vi tre "gamle" og to begyndere, der trodsede regnvejret og tog på tur.
Og det var vist ingen af os der fortrød. Godt nok regnede det mere eller mindre på hele turen, men det var forholdsvis varm sommerregn, der var ingen blæst og vi var alle sammen fornuftig påklædt.
Vi havde aftalt at ro til broen ved Gavnø, og så høre hvad der var lyst til. Og der var kræfter og lyst til at fortsætte til Karlsgab. Her delte Sverri lidt ud af slikposen, og forfrisket efter at have strukket ben og med den gode smag af chokoladekiks i munden, var der stemning for at ro rundt om Gavnø.
Tilbage i kajakkerne gik det videre. Da vi rundede Gavnø kom der en lille smule modvind, men det fik bare de friske begyndere til at ro igennem. Trods den pæne hastighed sænkede mørket sig hurtigt omkring os, og da vi rundede de lavvandede områder mellem Lindholm og Gavnø, navigerede vi efter lysene på land og langs kanalen.

Jeg havde monteret hvidt lys bag på min kajak og roede bagerst, så vi kunne ses derfra. Forfra holdt vi udkig, men det havde nok været fornuftigt at benytte en pandelampe. Vi mødte faktisk en motorbåd i kanalen, men han holdt sig i sin højreside, og vi holdt os i vores højreside, så der var ingen fare for sammenstød.

Rolængde 16 km

Ingen kommentarer: