søndag den 12. august 2012

Amager rundt

Jens, Kurt og undertegnede havde aftalt at tage en tur rundt om Amager. Jens kendte et isætningssted i Sydhavnen og snart var vi af sted.

Strøm og vind afgjorde at vi lagde kursen mod syd . Jeg fik snart lagt et par broer til min samling, og kan nu "prale" af at have roet under under alle broer der forbinder Sjælland med andre øer (og en hel del flere).

Vi var blevet advaret mod en del sten ved den sydlige kyst, så vi lagde kursen et godt stykke ude. Velsignet af vinden i ryggen og strømmen med os gik det raskt fremad i nogle behagelige bølger.

Snart var vi ved stranden ved Kongelunden, og her holdt vi efter 14 km en kort "strække ben/kaffepause" Kurt fik sig også lidt andet røg end det vi hele tiden giver hinanden, når vi er på tur.

Den næste strækning bød også på en del sten, så vi listede os lidt frem, og vi havde kun en enkelt nærkontakt med en sten.

Vi overvejde at ro ind i Dragør Havn og holde frokostpause, men vi ville godt ro lidt længere, og Jens mente at der lå en lille havn efter vi havde roet forbi landingsbanen - det var en helt lille luftbro at ro under, men den tæller nok ikke.

Vi fandt ikke den lille havn og fortsatte i stedet til Kajakhotellets lille bro. Her spiste vi madpakkerne, kiggede på kajakker og shoppede lidt i butikken - lidt grej kan man vel altid bruge. Jeg beherskede mig dog og nøjedes med at købe en lille 3 l vandtæt pose til pung, bilnøgler, smartphone og andet der ikke tåler det vand vi muntrer os på.

Vi nærmede os industriområdet - Prøvestenen kunne vi slippe bagom, men ved kraftværket måtte vi ud på dybt vand. Vinden havde taget til og ændret lidt retning, og snart sad vi nogle spændende refleksbølger. Vi snakkede ikke så meget, holdt os i nærheden af hinanden - og slap fint forbi den lange spunskaj, der lavede ekko med bølgerne.

Inde i den yderste del af havne, var der også ret uroligt vand, og et møde med en af de gule vandbusser var interessant. Jens mener at de fører regnskab med hvor mange kajakker der får væltet. Os fik de ikke med i regnskabet.

Turen gik selvfølgelig igennem Christianhavns Kanal der altid er et besøg værd, når man er på de kanter.

Snart var vi tilbage ved udgangspunket og kunne pakke kajakkerne på traileren. Det var blevet til 47 km på GPS'en, men kun 44 på Endomondo - jeg tror på GPS'en :-)

1 kommentar:

Thomas Bonde sagde ...

Hej Poul,

Er der chance for at du har sporet som en GXP fil vi kan downloade til et Garmin GPS ur?

Tak,

Thomas