lørdag den 18. august 2012

Sæltur til Aunø

Onsdagsholdet havde forlagt dagens rotur til Svinø. Med læsset trailer gik det raskt af sted mod Svinø. Vel ankommet lagde vi kajakkerne ved den lille havn og gik op og fik en tår formiddagskaffe på NKC' grund.

Det var helt stille vejr, da vi gled af sted. Som en af de mere lokalkendte roede jeg forrest og viste vejen. Der er et reservat ved Aunø, men umotoriserede fartøjer må godt ro igennem den dybe rende der går mellem meget lavt vand ved kysten og Rønnen midt på fjorden.

Sælerne var som sædvanlig nysgerrige og kom ud og så hvad det nu var for nogle mærkelige fisk. Heldigvis er de lokale sæler meget fredelige, så de bed ikke i os som den berygtede roskildesæl.

Efter at have ligget og kigget på sæler et stykke tid roede vi ind til shelterne og spiste vores frokost.

På turen hjem lod det til at sælerne havde fået stillet deres nysgerrighed - jeg så i hvert fald ikke nogen i vandet.

Margit havde stødt til os i kajak fra Næstved, og da Jens, Kurt og jeg ikke var slidt op af det afstadige tempo vi hidtil havde roet, slog vi hende følgeskab på turen hjemad. Vi krydsede direkte over fra Svinø til molerne ved Karrebæksminde.

Her skulle der lige laves lidt kajak-fodspark-service, og vi holdt vi en kort pause på Rotteøen, inden turen gik det sidste stykke mod Næstved.

Endomondo sagde 34 km i alt

1 kommentar:

Hammy sagde ...

Flotte billeder, og imponerende lang tur. Jeg er selv træt efter 3 km. i havkajak uden bølger.