tirsdag den 24. januar 2012

Tur til Klinteby i et fantastisk vejr

Jeg havde aftalt med Thomas at vi skulle af sted fra morgenstunden. Men det var hundekoldt, så vi aftalte at udskyde starten så solen fik lidt magt - for der var nemlig lovet solskin.


Kanalen lå spejlblank med lidt grødis i overfladen. vi havde snakket om en tur Enø rundt, men blev enige om at ro mod Karrebæksminde og se hvordan issituationen så ud.

Og der var spærret for turen bag om Enø, så vi stak ud gennem kanalen i Karrebæksminde.

Strømmen var svagt imod os, så det gik som en leg. Snart kunne vi skue ud over en nærmest spejlblankt bugt.
Vi drejede til højre og krydsede lige fra molerne over mod skoven ved Vesterhave.


Derfra fulgte vi kysten. Solen skinnede på os fra en skyfri himmel, men det var så koldt i skyggesiden at det vand der landede på kajakkerne frøs til is. Udsigten var dog så betagende at kolde fingre ikke betød noget.

Ved 12-tiden var det tid til en tår kaffe og et stykke mad. Normalt foregår det i kajakkerne på den kolde årstid, men vi var sikre på at solen kunne varme os, så vi søgte mod land.
Og ganske rigtigt - det var rigtig lækkert at sidde og nyde kaffe, mad og sol.
Intet godt varer dog evigt, og vi vendte hjemad. Det gik i fin stil, og snart kunne vi teste isen på fjorden. Den var så tyk at det var urealistisk at ro i den. Man skulle hakke pagajen gennem isen for at komme fremad. Og..... det er ikke lige min favoritmåde at ro på.
Ved indsejlingen til kanalen så kystsikringen flot ud
Rolængde - 25 flotte km

Ingen kommentarer: