lørdag den 28. januar 2012

Tur ved Stignæs

DMI havde lovet en del vind, og kombineret med den lave temperatur talte de om en chillfaktor på -15 gr.
Jens og jeg havde egentlig aftalt at ro ved Bisserup, men blæsten stod langs kysten, så vi valgte at køre til Stignæs. Der håbede vi at kunne finde lidt læ
Det gik fint med at komme i vandet ved siden f den lille færgehavn, men snart fandt vi ud af at der var meget lavvandet langs kysten, så vi måtte et pænt stykke ud for at få vand under kølen. Pyt med det! Der var jo rygvind og vi roede af sted i et flot vejr og med udsigt til Storebæltsbroen. Efter at have passeret endnu et stykke med lavt vand og sten nåede vi indsejlingen til Skælskør Fjord.

 Her håbede vi at finde lidt læ og ville ro lidt ind på fjorden. Men nej! Det flade landskab ved fjorden gav ikke meget læ, og vi havde vinden lige i næsen.
Vi vendte om og fandt et sted hvor vi gik i land og i læ at en stenmole nød vi lidt blåbærsuppe, kaffe og en rugbrødmad.
isnakkede om at ro til Korsør og der blive samlet op. GPS viste at der var 12 km dertil, men efter at have vurderet situationen valgte vi at ro tilbage. Vinden havde taget til og vi ønskede ikke at ro turen i store bølger langs den ubeskyttede kyst.
Vi fik vores sag for i modvinden, men fremad kom vi dog. Jeg prøvede at tage et par billeder i de halvstore bølger, men de blev ikke til noget der kan bruges, så jeg måtte vente til vi var ud for skanserne ved Stignæs.
Vi slap forbi de lavvande områder uden at støde på sten, og kort efter kom vi i land i fin stil. Kajakkerne blev læsset på bilerne og vi kunne side og få varmen (varme i bilsæder er Guds gave til kolde kajakrumper) og nyde turens sidste tår kaffe.

Rolængde: 6 nemme og 6 hårde km

1 kommentar:

Torben Ryle sagde ...

Hvor køber du blåbærsuppe, eller laver du den selv. Har én gang fået en fantastisk blåbærsuppe, men glemte at spørge hvor man får fat på den.
/Torben