tirsdag den 16. april 2013

Fra Frederikskilde Strand til Næstved

Hele 17 medlemmer af NKC havde meldt sig til klubtur ned ad Susåen. Det gav lidt af en logistisk opgave at få kajakker og roere til Kongskilde og igen få kajakker tilbage til klubben og roere rundt og samle biler op. Det lykkedes heldigvis alt sammen. Elisabeth kørte Jens bil med trailer tilbage tilbage til Næstved, og vi havde parkeret en bil ved landgangstedet - der ikke er klubben - som fragtede chaufførerne tilbage til bilerne ved Kongskilde.

Ved Frederikskilde Strand skal kajakkerne bæres et par hundrede meter fra parkeringspladsen til stranden. Det så godt ud med de mange kajkker liggende klar til tur på den disede sø. Inden vi gik på vandet briefede Lis om turen. Vi skulle bestræbe os på at holde sammen, og vi holdt pause ved Fuglebjerbroen.

Det gik nogenlunde med at holde sammen, men det er lidt svært, når nogle der har roet hele vinteren og er i rimelig form skal følges med roere, der ikke har været i en kajak et halvt års tid. Jeg synes vi generelt er flinke til at vente, men når de sidste når op til gruppen, fortsætter den. Og dem der nok mest trænger til en pause ikke får den. Måske er løsningen at dele så stor en gruppe op i et par hold så de hurtige får lov at holde deres tempo, og de langsomme får nogle tiltrængte pauser. Så må gruppen samles, ved de pause hvor vi går i land.

Midt på Tystrup Sø blev vi noget overraskede over at støde på en isbræmme. Heldigvis var der ikke så meget is inde ved land, så vi slap igennem.

Hele vejen gennem både Tystrup og Bavelse Sø havde vi vinden lige imod os, men under en af opsamlingerne fik vi en uventet oplevelse. To fiskeørne fjollede rundt i luften over os - den ene lavede bla et flot loop. Trods det at ørnene var ret tæt på lykkedes det mig ikke af et godt foto af dem. Lidt derfra stod en pippopat (ornitolig) - han har sikkert haft udstyr til fotografering.

Efter - hvad nogen gav udtryk for - en hård tur ind over søerne, var det tid til pause. Lige inden Fuglebjergbro er der en lille plads for kanoer, hvor det er fint at gå i land.

Der gik ikke lang tid før vi slængede os i græsset. Solen havde efterhånden fået brændt disen af, og vi nød alle pausen og madpakkerne.

Det gik lidt nemmere med at komme frem i åen hvor en svag strøm hjalp os på vej.

Jeg har altid godt kunnet lide stykket fra Skelby til Holløse Møller. Åen løber her bred og doven af sted og er smukt omkranset af træer og bakker. For det meste er det også en strækning med et rigt fugleliv, men på denne tur var der ikke så mange fugle.

Snart nåede vi Holløse og overbæringen. Alle slap fint forbi, og snart gled vi videre ned ad åen.

Vandstanden var meget lav, så det gjaldt om at passe på sten. Min Tiderace er stadig så ny at det gør ondt at høre den få ridser. Og ridser fik den et par stykker af på denne tur.

På et tidspunkt mens vi sad og nød synet af 9 rådyr der græssede på en eng, fløj 19 traner hen over hovedet på os.

Vi holdt næste pause ved campingpladsen ved Nåby. Der var et fint spisebord, vi alle kunne side på.

Det er også her der står 3 skraldespande med et mærkeligt skilt oven over.

Mens vi sad og nød de sidste krummer, fløj en rød glente lavt hen over os - det er en meget flot fugl.

På vandet igen gik det i spredt fægtning mod Næstved. Vel ankommet til målet for turen, gik logistikarrangementet i gang igen.

Rolængde 28 km


Ingen kommentarer: