søndag den 7. april 2013

Tur til Avnø

Torsdag ringede jeg til Tomas og spurte om han ville med på tur. Det var han frisk til og vi spurgte pr mail om der var andre der ville med - det var der ikke. Fredag kl 16:30 satte vi af sted mod Avnø, hvor vi ville tage en overnatning i shelter ved Nokkeskoven.

Efter en kort pause i Karrebæksminde, hvor vi købte de sidste forsyninger, blev kursen sat mod klinten vi Svinø. Der var næsten ingen vind, så det med rimelig hastighed sydpå. Da vi nåede Avnø Fjord lagde vinden sig og solen gik flot ned i Smålandshavet.

Vi brugte lidt tid på at få nogle flotte skud i kameraerne, og vi synes da at det lykkedes meget godt.
Det var mørkt da vi nåede frem til shelterne, men vi fik tændt bål, tømt kajakkerne, lavet aftensmad - medbragt karrygryde med kalkun - og redt op. ved 11-tiden lå vi poserne og faldt hurtigt i søvn. Jeg havde min bamsedragt på - i min 0 gr komforttemperatur sovepose - havde varmt og godt.

Næste morgen skinnede solen fra en skyfri himmel. Solen varmede dejligt, og vi havde intet hastværk med at komme af sted.

Vi havde hjemmefra aftalt at vi skulle have en komplet engelsk morgenmad. Det er første gang jeg på en kajaktur har fået pølser, bacon, baked beans, spejlæg, små pandekager, toast og marmelade til morgenmad, men ikke sidste! Tomas drak nisseøllen og jeg snuppede den lille Gammel Dansk.

Fjorden lå spejlblankt de vi satte af sted, og der gik ikke lang tid før de første sæler dukkede op omkring kajakkerne.

De næste 7-8 km var der sæler i vandet hele tiden. De sidste hilste på os ved Svinø.

Der var også mange edderfugle på vandet og i luften. På et tidspunkt fløj 10 af de meget flotte hanner tæt forbi mig, og jeg sad og nød synet så meget at jeg helt glemte at tage et billede.

Igen krydsede vi direkte fra Avnø Fjord til klinten på Enø, og da vi samtidig havde siddet meget og kigget på dyrelivet, trængte vi begge til at strække - og lette ben.

Det blev dog en kort pause for vi havde snakket om at indtage frokosten i Karrebæksminde. På vej ind i havnen mødte vi Jens og Jes, der var af sted på tur fra Bisserup

Ved et besøg hos fiskemanden - et sted der altid er et besøg værd - købte vi fiskefrikadeller og røgede muslinger + lidt fisk at tage med hjem. Jeg havde et par stout i kajakken, så vi fik en rigtig mandefrokost, som Tomas supplerede med 3 kopper kaffe og et par romkugler hos bageren.

Det havde blæst lidt op, men heldigvis fra vest, så vi havde vinden lige i ryggen hele vejen til klubben, hvor kajakkerne blev lettet for al deres last - dette var hvad jeg havde medbragt - og der var plads tilbage i kajkken.

48 km på et døgn

Se alle Tomas og  mine billeder

1 kommentar:

Kajak Log sagde ...

Fine billeder. Den tur, kunne jeg godt tænke mig at gentage....